Naša boksačka prvakinja u kategoriji do 57 kg Nikolina Ćaćić kroz repesaž olimpijskih kvalifikacija u Parizu borit će se za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

U četvrtfinalu nije mogla iznenaditi vrhunsku Talijanku Irmu Teste, a već danas u popodnevnom programu imat će najvažniji meč u životu, protiv Turkinje Aycan Guldagi.Pobjeda Nikolinu vodi u Tokio, jer iz kategorije do 57kg šest boksačica osigurava olimpijsku vizu, a prema viđenom u četvrtfinalnim mečevima Nikolina je bolja i kvalitetnija boksačica od Turkinje.

Nikolina Ćaćić, 20-godišnja Zagrepčanka koja je europska i svjetska viceprvakinja u mlađim seniorkama, vrlo dobro je odradila meč protiv Irme Teste, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu, jer je Talijanka svojom klasom i sa bitno više seniorskih mečeva u karijeri riješila sve tri runde u svoju korist. Testa je na putu do četvrtfinala svladala prvu nositeljicu i svjetsku viceprvakinju Ljudmilu Voroncovu iz Rusije. No, baš je meč protiv Talijanke Irme Teste pokazao da Ćaćić ima moć i kvalitetu za Olimpijske igre.

Trener Franjo Kristić nakon meča je istaknuo da su znali da Nikolina samo nekim čudom može iznenaditi Testu.

– Izabrali smo taktiku na distanci kako se Nikolina ne bi previše izmorila i primila puno jakih udaraca, nego da se koliko je moguće sačuva za repesaž. Sve karte bacamo na ponedjeljak i tursku protivnicu koju Nikolina može proći. Protiv Teste primila je možda pet udaraca, nije se potrošila i sad će ići do daske u meču koji nosi plasman na Olimpijske igre. To je naš ‘Dan D’, sačuvali smo adute i Nikolina će tu morati dati maksimum, rekao je Krstić.

Turkinja Aycan Guldag izgubila je u četvrtfinalu uvjerljivo od Rumunjke Marije Nechite i primila puno više snažnih udaraca. Turkinja je niža, snažna, agresivna, traži blisku borbu i klinč.

– Treba se čuvati kontra garda i jake lijeve ruke Turkinje, držati je na distanci i vjerujemo da bi Nikolina u najboljem izdanju to trebala riješiti, dodao je Kristić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!