Novo lice podnevnog Dnevnika HRT-a, jedne od najgledanijih emisija u svom terminu, mlada je Slavonka Nikolina Ćosić (28).

Iskustva pred kamerama već ima, jer uz voditeljski posao radi i javljanja uživo, a gledatelji su je zapazili i kad je u rujnu prošle godine imala vatreno krštenje prezentirajući u središnjem Dnevniku iz novog studija aktualno stanje o koronakrizi u svijetu.

– Iskreno, ne znam kakve planove na HRT-u imaju za mene. Znam da bi voljeli da se profiliram kao reporter i smatram da mi je to čak i teže nego javljati se iz studija. Kako god, još mnogo toga moram naučiti, rekla je tada za Jutarnji list Nikolina.

Rođena Osječanka na Hrvatskoj televiziji radi od svibnja 2019. i jedna je od najmlađih u redakciji.

Završila je studij medijske kulture na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a svoje prve novinarske korake napravila je volontirajući na HRT Radio Osijeku.

image

– Oduvijek me zanimalo što se događa tamo negdje iza svega toga što mi vidimo na televizoru dok kod kuće sjedimo na kauču – objašnjava.

Dok je živjela u Osijeku bavila se plesom i s kolegicama preuzela vodstvo kluba koji se bavi cheerleadingom.

Nikolinin se karijerni put nakon studentske prakse nastavio u Osijeku na Gradskom radiju. Prve je dodire s televizijom iskusila u Zagrebu na Z1 televiziji, a potom je radila na Slavonskoj televiziji i onda je došao HRT.

– Zbog posla sam spremila kofere i preselila se u Zagreb bez puno razmišljanja. No, Osijek je i dalje moj dom, tamo su mi obitelj, prijatelji i dečko. Svaki slobodan vikend zaputim se u Slavoniju, otkrila je Nikolina kojoj se slavonsko porijeklo ne čuje u glasu, jer govori pravilno i književno, onako kako i priliči iskusnim HTV-ovim voditeljima.

PIŠE M.P./slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!