Floyd Mayweather Jr., jedan od najboljih boksača u povijesti, nije uspio pobijediti youtubera Logana Paula u ekshibicijskoj borbi održanoj na stadionu Hard Rock u Miamiju.

Meč je bio ugovoren na osam rundi, nokauti su bili dozvoljeni, a sudaca uz ring nije bilo. Logan Paul je izdržao svih osam rundi protiv nikad poraženog boksača i u konačnici iznenadio Mayweathera koji je poslije borbe priznao da nije očekivao ovako dobrog suparnika.

Oba borca uputila su zajedno 73 udarca, a Mayweather većinu njih koji su odsjeli na glavi ili tijelu 16 kilograma težeg Paula koji se većim dijelom borbe mučio pogoditi boksačkog velikana, a kad je shvatio da u tome neće uspjeti, onda se odlučio na pasivniji pristup kako bi na nogama dočekao kraj meča, prenosi Index.hr.

U konačnici mu je to i pošlo za rukom pa se osim dobrom zaradom kroz pay-per-view može i pohvaliti da je izdržao cijeli meč protiv već dulje vrijeme umirovljene, danas 44-godišnje boksačke legende.

”Ne želim da mi itko ikada ponovno kaže da je nešto nemoguće. Činjenica da sam ovdje s najboljim svih vremena to dokazuje. Bila mi je čast”, izjavio je Paul nakon borbe protiv Mayweathera koji je posljednju pravu akciju imao protiv UFC-ove legende Conora McGregora 2017. kad je stigao do 50. pobjede u 50, borbi karijere.

Dvije godine prije tog meča posljednji put u karijeri je obranio naslove, a suparnik mu je bio Andre Berto.

”Bilo je zabavno. Morate shvatiti da meni više nije 21 godina, a on je bio bolji nego što sam mislio da će biti”, opisao je Mayweather iskustvo u kojem je u više navrata pokušao uputiti udarac kojim bi okončao meč, a koje je Paul uspio izbjeći, a onda se stisnuti uz suparnika u klinču te tako onemogućiti kakvu seriju ili neki njegov novi pokušaj udarca koji bi ga srušio. U konačnici je u tome i uspio.

Na kraju su najzadovoljniji upravo akteri događaja, budući da će uprihoditi veliki novac za nešto što zapravo nije izgledalo kao pravi kompetitivni meč. Osmijesi na licima su to potvrdili. Prave ljubitelje boksa nisu uspjeli prevariti, no ovakvim mečevima se na njih niti ne cilja. Hoće li ti na koje su ciljali biti zadovoljni?

To ne možemo znati sve dok se ne organizira neki idući meč te nakon što vidio interes oko njega te njegov uspjeh, prenosi Fightsite.hr. Ovaj je vjerojatno uspio u svojoj namjeri, a oni koji su očekivali pravi boks ga nisu niti pogledali ili su se zadovoljili “undercardom” na kojem je bilo stvarno dobrih mečeva.

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!