Slovenska košarkarska zvijezda Luka Dončić potvrdio je da će se pridružiti reprezentaciji svoje države koja se na kvalifikacijskom turniru u Kaunasu krajem lipnja i početkom srpnja želi izboriti za svoj prvi nastup na Olimpijskim igrama.

– To je moj idući cilj, odvesti Sloveniju na Olimpijske igre. Vraćam se u Sloveniju i počinjem ponovo trenirati, tako da nema odmora, kazao je Dončić putem video-konferencije, nakon što je njegov klub završio sezonu u američkoj NBA ligi.

On je u svojoj trećoj sezoni bio nositelj igre svojih Dallas Mavericksa, postigavši prosjek od 27.2 poena, 72 skokova i 8.6 dodavanja po utakmici.

Klub je ispao iz borbe za titulu nakon što ga je poslije prvog kruga završnice poslije sedam susreta eliminirala momčad Los Angeles Clippers.

Slovenska reprezentacija počinje s okupljanjem i treninzima u bazi Zreče u Sloveniji 10. lipnja, a na kvalifikacijski turnir u Litvi putuje 25. lipnja. Turnir se održava od 29. lipnja do 4. srpnja u Kaunasu, a Slovenija igra u grupi s Litvom, Poljskom, Korejom, Venezuelom i Angolom. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!