Slovenski premijer Janez Janša u ponedjeljak je povjerenicu Vijeća Europe Dunju Mijatović optužio za širenje “lažnih vijesti” jer je u svom izvješću kritizirala stanje medijskih sloboda u Sloveniji.  

“Žalosno, Dunja Mijatović je dio mreže lažnih vijesti. Dobro je plaćena našim novcem”, napisao je Janša u Twiitter objavi na engleskom jeziku.

U svom izvješću objavljenom potkraj prošlog tjedna Mijatović je slovensku vladu pozvala da zaustave pogoršanje situacije na području medijskih sloboda i sloboda izražavanja.

U izvješću koje je napravila nakon posjeta Sloveniji i razgovora s više visokih dužnosnika, spomenula je kao probleme u Sloveniji uznemiravanje i zastrašivanje novinara, te kaznjene tužbe protiv nekih od njih, upozorivši da neki postupci slovenske vlade mogu narušiti nezavisnost, kredibilnost  i financijsku stabilnost javnih medija.

Slovenski premijer Janša koji je po treći put došao na čelo vlade u ožujku lani, nakon što je prijašnja vlada odstupila, od samog početka, od samog početka svog mandata vodi svojevrsni verbalni rat s novinarima koje optužuje da djeluju u interesu “ekstremna” ljevice, nastojeći izazvati pad vlade, a prigovaraju mu i “autoritaran” stil, te pokušaje utjecaja na nezavisna državna tijela, prenijela je Hina.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!