Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić objavio je konačan popis igrača za olimpijske kvalifikacije koje će se održati od 29. lipnja do 4. srpnja u Splitu.

Na popisu se nalaze Roko Ukić, Roko Rogić, Toni Katić, Filip Krušlin, Luka Babić, Toni Perković, Antonio Jordano, Mateo Drežnjak, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Pavle Marčinković, Željko Šakić, Dario Šarić, Ante Žižić, Miro Bilan i Ivica Zubac.

Zbog ozljeda otpali su Krunoslav Simon i Dragan Bender, ranije se ozlijedio Luka Šamanić. Sa šireg popisa na ovom nema Lovre Gnjidića, Borisa Tišme, Ivana Perasovića i Darka Planinića.

Dolazak hrvatskih NBA igrača koji sudjeluju u doigravanju ovisi o njihovom plasmanu. Ukoliko uđu u finale, na njih se neće moći računati.

Hrvatska će protiv Brazila igrati 30. lipnja od 20 sati, a dan poslije protiv Tunisa u isto vrijeme. Brazil i Tunis će igrati 29. lipnja, također od 20 sati.

Utakmice u skupini A će započinjati u 16.30 sati. Prvog dana će se sastati Njemačka i Meksiko, 30. lipnja će igrati Meksiko i Rusija, a 1. srpnja Rusija i Njemačka.

Nakon grupne faze je dan odmora, a 3. srpnja su na rasporedu polufinalni dvoboji, a parove će činiti prvoplasirane s drugoplasiranim reprezentacijama. Jedno polufinale će započeti točno u podne, a drugo u 16 sati.

Finalni dvoboj je na rasporedu 4. srpnja od 19.30 sati. Samo će se pobjednik turnira plasirati na Olimpijske igre u Tokiju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!