Silas Wamangituka, napadač njemačkog nogometnog kluba VfB Stuttgart, nedavno se u klubu povjerio da je bio žrtva prevare svog bivšeg agenta i da se uopće ne preziva Wamangituka. 

Dužnosnici u Stuttgartu napisali su danas u priopćenju da je pravo ime igrača Silas Katompa Mvumpa i da je rođen 6. listopada 1998. u Kinshasi, glavnom gradu Demokratske Republike Kongo. To znači da je godinu dana stariji nego što su u početku mislili.

Lažni identitet navodno je izmislio Silasov bivši agent koji je tada 19-godišnjeg nogometaša odveo u Pari, te promijenio prezime i datum rođenja. Klub vjeruje da je to učinjeno kako bi se prekinule veze između nogometaša i njegovog matičnog kluba iz Konga, kojima ne bi plaćali odštetu.

Stuttgart je već obavijestio Njemačku nogometnu ligu (DFL) i Njemački nogometni savez (DFB), a klub iz Baden Wuertemberga se nada da će Silas dobiti novu licencu za igru s pravim imenom.

– Proveo sam posljednjih nekoliko godina u strahu, brinuo sam se i zbog svoje obitelji u Kongu. Otkrivanje svoje priče bio mi je težak korak, rekao je Silas.

Igrač se pridružio njemačkom prvoligašu Stuttgartu 2019. iz francuskog drugoligaša Paris FC.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!