Carinici iz Aachena (NRW) slučajno su otkrili ljudsku lubanju u poštanskom paketu iz Nizozemske. Nakon jezivog otkrića u Distribucijskom centru u Hückelhovenu u veljači ove godine i to tijekom rutinske provjere, paket je u početku bio na čuvanju, priopćila je Glavna carinarnica u ponedjeljak u Aachenu. Istraga je otkrila da je nizozemski brodar otkupio lubanju od jednog liječnika 2016. godine. Paket je bio namijenjen primatelju u Sauerlandu, piše Fenix-magazin.  

Opsežna istraga otkrila je da je nizozemski liječnik kupio lubanju ženske osobe prije gotovo 50 godina, koristio je za razgledanje u svojoj ordinaciji do umirovljenja, a zatim je prodao. Drugi vlasnik prodao je lubanju kupcu u Sauerland. Prema priopćenju Glavnog carinskog ureda, kazneni postupak protiv primatelja je obustavljen, jer je Državno odvjetništvo potvrdilo da nema obilježja kaznenog djela remećenja mira pokojnika.

Otkriće carinika u distribucijskom centru u Hückelhovenu, između ostalog, zadalo je posla za dvoje državnih tužitelja, Sveučilišnu bolnicu u Aachenu i vlasti u Nizozemskoj.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!