Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić održao je u utorak sastanak s veleposlanikom Republike Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem u Glavnom uredu GPBiH.

Na sastanku su razgovarali o aktualnom stanju u Graničnoj policiji, kao i o dugogodišnjoj borbi s nezakonitim migracijama.

Galić je zahvalio Veleposlanstvu Republike Hrvatske na pomoći koju pružaju, u skladu s mogućnostima, Graničnoj policiji BiH te se osvrnuo na situaciju na samom početku pandemije virusa covid-19, kada su se mjere na graničnim prijelazima mijenjale gotovo svakodnevno.

“Zahvaljujem hrvatskom veleposlaniku u BiH Ivanu Saboliću, kao i časniku za vezu Denisu Eraku, koji u ime Veleposlanstva Republike Hrvatske kontinuirano pomažu Graničnoj policiji BiH. Veleposlanstvo Republike Hrvatske nam je bilo ključno i na samom početku pandemije virusa covid-19, kada su se za promet teretnih motornih vozila koristila samo tri granična prijelaza prema EU. Tada smo dogovorili otvaranje svih graničnih prijelaza za promet teretnih motornih vozila, čime su se smanjile gužve i višesatna čekanja na graničnim prijelazima i promet neometano odvijao”, istaknuo je ravnatelj Galić.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske godinama pruža podršku Graničnoj policiji, posebno u vidu materijalno-tehničke.

Veleposlanik Sabolić je zahvalio na zahvalnici koju mu je uručio ravnatelj Galić u ime Granične policije BiH na Dan granične policije te iskazao potporu u radu Granične policije.

„U ime Veleposlanstva Republike Hrvatske, iskazujem punu potporu radu Granične policije, te ćemo nastaviti surađivati i pomagati Graničnoj policiji BiH, prije svega ulaganjem materijalno-tehničkih sredstava koja su im neophodna da se učinkovitije izbore s nezakonitim migracijama”, kazao je veleposlanik Sabolić.                                                                              

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!