Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, govoreći o sjednici Vijeća sigurnosti UN, je rekao da veleposlanik BiH u UN Sven Alkalaj želi neovlašteno govoriti na sjednici, da njegov nastup nije legalan, ni legitiman, jer nema suglasnost Predsjedništva BiH da to uradi i da je stav u takvim situacijama da se ne obraća.

Dodik je naglasio da “Alkalaj želi iznositi laži o srpskom narodu i Srbiji”, da je o tome obavijestio Vijeće sigurnosti, te da će ako bude govorio to činiti u ime samo jedne strane, muslimanske, što podriva BiH, njenu suštinu i postojanje.

Što se tiče Srba i Srpske, kako je rekao, jedini tko je ovlašten da govori za njih je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dodik je ponovio da u Srebrenici nije bilo genocida, da dogodio se zločin i da je izjavio sućut obiteljima svih stradalih na ovim prostorima.

On je naglasio da je tribunal u Haagu trebao kazniti zločine i pomiri narode, ali da pomirenje naroda nije uspjelo i da je ponižavajuće to da je samo dva posto presuda za zločine nad Srbima.

“Nakon ovakvog ponašanja tribunala, narodi su još više udaljeni, a general Mladić postao je legenda što se tiče srpskog naroda i to se ne može spriječiti nakavim odlukama suda, niti bilo čim”, istaknuoje Dodik.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala potvrdilo je doživotnu kaznu za zapovjednika Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

/Srna/HMS/

error: Content is protected !!