Sin ratnog zločinca Ratka Mladića, Darko Mladić, u izjavi za RTRS kazao je da je posjetio oca nakon izricanja presude te da mu je poručio da narod čuva Republiku Srpsku.

– Zna Ratko što narod misli o njemu. Poručuje da se čuva Republika Srpska i da nije on bitan, već opstanak Republike Srpske, kazao je Darko za RTRS.

Rekao je da je da je Ratko Mladić posebno zahvalan predsjednici Sudskog vijeća koja je imala izdvojeno mišljenje u presudi.

– Dobro je zvučao kad sam ga posjetio. Držao ga je adrenalin, vidjet ćemo kako će u narednim danima to sve odraziti se na njegovo zdravlje. Narod je prozreo njihovu namjeru, nikakva sila ne može natjerati da laž postane istina i to Ratko zna – naglasio je Darko Mladić.

Istaknuo je da je s ocem razgovarao jedan sat.

– Јoš je rano za informaciju gdje će Ratko Mladić služiti danas dosuđenu kaznu doživotnog zatvora. Prkosno je raspoložen, rekao je da poručim svima da bi se zabrinuo da su ga oslobodili. NATO pakt ga je sudio i osudio zbog toga što je branio svoj narod i spriječio planove NATO pakta da Srbe protjera sa svojih vjekovnih ognjišta – izjavio je Darko Mladić.

/HMS/