Hrvatski generalski zbor jedinstvenog je stava da se središnja proslava Dana pobjede održava u Kninu, da se definira koje su državne, a koje županijske proslave.

U priopćenju kojeg potpisuje Pavao Miljavac, umirovljeni general zbora predlaže Vladi i Uredu predsjednika osnivanje međuresornog tijela koje bi definiralo protokol proslava.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

“Razmotrivši obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora jednoglasno je donio zaključak kojim izražava stajalište da središnje obilježavanje ovog blagdana i nadalje treba ostati u Kninu.

Razmatrajući ovu temu Upravni odbor se dotaknuo i ukupnog načina obilježavanja važnih događaja iz Domovinskog rata. U tom kontekstu Upravni odbor predlaže predsjedniku Republike Hrvatske i Vladi Republike Hrvatske da ustanove zajedničko radno tijelo u koje će uključiti i Hrvatski generalski zbor, s ciljem razmatranja obilježavanja tih važnih događaja uključujući i ustanovljenje konkretnog mehanizma izrade pripadajućih protokola u koje na primjeren način treba uključiti i predstaviti sudionike tih događaja.”

Izvor: narod.hr

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!