Nakon jučerašnje pravomoćne presude u Haagu kojom je Ratko Mladić osuđen na doživotni zatvor zbog ratnih zločina počinjenih u BiH, među kojima je i genocid u Srebrenici, na Twitteru se oglasio odvjetnik Luka Mišetić.

“Hoće li neki novinar danas imati hrabrosti pitati Milorada Pupovca ili SDSS ili glasnogovornika SNV-a prihvaćaju li SDSS i/ili SNV zaključak suda da je u Srebrenici počinjen genocid?” – javno je upitao Mišetić. 

Mladić je u utorak pravomoćno proglašen krivim za najteže ratne zločine, uključujući genocid u Srebrenici, te je osuđen na doživotni zatvor. Od 11 točaka optužnice potvrđeno je njih 10. Nije potvrđeno jedino da je kriv za genocid u bosanskohercegovačkim općinama: Prijedoru, Sanskom Mostu, Kotor Varošu, Ključu, Vlasenici i Foči.

Mladiću se nije sudilo za zločine počinjene 1991. u Hrvatskoj s vrhuncem u Škabrnji.

Maskr u Škabrnji, zločini i uništenja na zadarskom i šibenskom području, Kijevo, Vrlika, topnički napadi na Šibenik, Zadar, Sinj, miniranje brane Peruća – samo su neka od ratnih pustošenja i zločina u Hrvatskoj za koje on snosi odgovornost, nakon kojih su tek uslijedili oni u Bosni i Hercegovini.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!