Jutros se ulicama Posušja provozalo neobično vozilo, koje je iznenadilo sve prolaznike i školarce koji su se našli u blizini.

Radi se naime o bolidu na solarni pogon kojeg su izradili učenici Srednje strukovne škole Posušje. Neobičan prizor koji se ne viđa svakodnevno na ulicama Posušja, oduševio je i privukao pažnju.

„Što se tiče solarnog automobila, mi već četiri godine radimo na tome, s prekidom prošle godine jer je to sprječila pandemija koronavirusa. Svake godine nešto dorađujemo, nakon prve godine radili smo totalni remont, puno jači motor od 5kW. Ponovno ćemo sudjelovati na Međunarodnoj utrci u Sisku, gdje će sudjelovati i natjecatelji iz Slovenije, Francuske, Hrvatske, a mi smo jedini iz Bosne i Hercegovine.  Nadam se da će naši učenici gore kroz predavanja i radionice steći neka nova iskustva i nova prijateljstva, i naravno naučiti nešto novo“, izjavio je za Radio Posušje ravnatelj Srednje strukovne škole Mario Knezović.

Dakle, naši srednjoškolci sutra putuju u Sisak gdje će sudjelovati s kolegama iz cijele regije u Međunarodnoj utrci solarnih automobila.

Izvor:radioposusje.ba

error: Content is protected !!