Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u utorak je u svojstvu visokog pokrovitelja otvorio tradicionalnu, petnaestu po redu manifestaciju “Dani Tolise 2021”.

U prigodnom obraćanju prisutnima, Čavara je zahvalio organizatorima na pozivu, istaknuvši kako mu je čast otvoriti manifestaciju koja promovira bogato kulturno naslijeđe Tolise.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Vlade Posavske županije Đuro Topić, načelnik Općine Orašje Marijan Oršolić, gvardijan Franjevačkog samostana u Tolisi fra Mario Jurić, zamjenik generalnog konzula RH u Tuzli Dragan Matijević, te uime organizatora predsjednik Zaklade “Terra Tolis” Daniel Dominković.

U znak zahvalnosti za kontinuiranu potporu u organizaciji manifestacije “Dani Tolise” organizatori su predsjedniku Federacije BiH uručili prigodnu plaketu.

U sklopu svečanog otvorenja manifestacije, upriličena je i promocija knjige “Pričam ti priču – Izbor iz usmene književnosti toliškoga kraja”, autora fra Zvonke Benkovića. O knjizi su govorili Ljubica Nedić, Đurđica Jezerčić i fra Zvonko Benković.

Svečanom otvaranju manifestacije prethodio je posjet Franjevačkom samostanu u Tolisi, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!