Plasmanom u polufinale Roland Garrosa slovenska tenisačica Tamara Zidanšek stigla je do uspjeha karijere.

Trenutačno 85. igračica svijeta, 23-godišnja Slovenka od ponedjeljka će biti među 50 najboljih na svijetu. U četvrtfinalu je sa 7:5, 4:6, 8:6 svladala Španjolku Paulu Badosu (WTA-35.).

– Naravno da su ‘radili živci’, ali zadovoljna sam što sam ostala mirna cijeli dvoboj, iskoristila prilike koje su mi se ponudile i pobijedila, izjavila je Zidanšek nakon plasmana u polufinale Roland Garrosa.

Na putu do polufinala Zidanšek je u prvom kolu iznenadila šestu nositeljicu, Kanađanku Biancu Andreescu, a potom je nanizala pobjede nad Amerikankom Madison Brengle, Čehinjom Katerinom Siniakovom, Rumunjkom Soranom Cirsteom te u četvrtfinalu Badosom.

– Uvijek sam bila u ulozi autsajdera, to me čini snažnijom i time gradim osobnost, a sada je sve sjelo na svoje  mjesto, bile su riječi Zidanšek nakon slavlja nad Andreescu. Slovenka je svojedobno bila uspješna snowboarderica, no ipak je prednost odlučila dati tenisu.

Sada je pred njom polufinale pariškog Grand Slama. Protivnica u borbi za plasman u finale u četvrtak će joj biti iskusna Ruskinja Anastazija Pavljučenkova, 32. tenisačica svijeta.

– Moram biti agresivna, ona ima dobre udarce i moram je pokušati onemogućiti dobrim reternima. Iako zvuči lako, nije baš tako, rekla je Zidanšek u razgovoru za portal RTV Slovenije.

Plasman Tamare Zidanšek u polufinale Roland Garrosa  najveći je uspjeh u povijesti tenisa od samostalnosti Slovenije. Jedina Slovenka s Grand Slam naslovom je Mima Jaušovec koja je osvojila Pariz 1977. nastupajući za tadašnju Jugoslaviju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!