Košarkaši Utah Jazza poveli su 1-0 protiv Los Angeles Clippersa u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige, dok je polufinalu Istoka Philadelphia izjednačila protiv Atlante na 1-1.

U prvom susretu konferencijskog polufinala Jazzeri su slavili 112:109 na krilima sjajnog Donovana Mitchella koji je susret završio s 45 koševa. Bojan Bogdanović bio je drugi strijelac Utaha s 18 poena koliko je ubacio i Jordan Clarkson.

Hrvatski košarkaš na parketu je proveo 38 minuta, a uz 18 koševa (šut iz igre 6/14, trice 3/6, slobodna bacanja 3/3, upisao je i pet skokova te jednu asistenciju. Rudy Gobert u pobjedu Jazza ugradio je deset koševa uz 12 skokova.

Clippersi su sjajno otvorili susret. Nakon što su u prvom krugu u sedam utakmica izbacili Dallas, odlično su startali u Salt Lake Cityju te nakon prvog poluvremena vodili protiv Utaha 60:47, no razigrani Donovan Mitchell bio je glavni kreator preokreta. Od svojih 45 koševa, 32 je ubacio u drugom dijelu.

Jazz je u uvodnim minutama treće četvrtine smanjio na tri koša zaostatka (62:59), a tri minute prije kraja treće dionice stigao i do vodstva (72:71).

Početak posljednje četvrtine protekao je u izjednačenoj igri, no domaćin se pet minuta prije kraja susreta uspio odlijepiti na deset koševa prednosti, a tricu za +10 zabio je Bogdanović.

– Mitchell je bio konkretan i odlučan. Mislim da se večeras nije osjećao sjajno, ali to nije želio prihvatiti. Njegov um je sjajan, ništa mu nije moglo omesti fokus, kazao je trener domaćeg sastava Quin Snyder.

– Jednostavno je nevjerojatan. Na poluvremenu smo gubili sa 13 razlike i vjerojatno je pomislio: Moram preokrenuti utakmicu. Donio je energiju publici i nama igračima, dodao je Bogdanović.

Ivica Zubac nije bio u startnoj petorci Clippersa. Igrao je 20:25 minuta s učinkom od 11 koševa (šut 3/5, slobodna bacanja 5/7), šest skokova i tri asistencije. Najbolji u redovima gostiju iz Los Angelesa bili su Kawhi Leonard s 23 koša i Paul George s 20 uz deset skokova, dok je Luke Kennard ubacio 18 koševa.

U polufinalu Istočne konferencije Philadelphia je svladala Atlantu 118:102 izjednačivši u seriji na 1-1. Sixerse je do pobjede predvodio sjajni Joel Embiid.

S 40 koševa Embiid je postao prvi igrač u dresu Philadelphije koji je u doigravanju ubacio najmanje 40 koševa nakon Allena Iversona 2003. U pobjedu protiv Hawksa ugradio je i 13 skokova.

Druga utakmica na rasporedu je u noći s četvrtka na petak, ponovno u Salt Lake Cityju.

Tobias Harris dodao je 22 koša za Sixerse, a Seth Curry 21. Kod Atlante su po 21 poen ubacili Trae Young (uz 11 asistencija) te Danilo Gallinari, dok je 20 ubacio Kevin Huerter.



Treća utakmica igra se u noći s petka na subotu u Atlanti.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!