Točno prema predviđenom rasporedu kakav je na početku priprema u Zagrebu, početkom lipnja predočio izbornik Ivica Tucak, hrvatska seniorska vaterpolska reprezentacija se u maksimalnom broju okupila u Rijeci.

Naime, bilo je predviđeno da se upravo danas (četvrtak, 10. lipnja) pripremama reprezentacije priključe i oni igrači koji su sudjelovali na završnom turniru Lige prvaka.

– Igrači koji su sudjelovali na Final 8 turniru u Beogradu po završetku klupske sezone dobili su nekoliko dana odmora. Svjestan sam da je to kratko, no nažalost više vremena nemamo. Od danas počinjemo naše kompletne pripreme za Tokio. Uvodni dio koji će za igrače biti iznimno naporan odradit ćemo u Rijeci, nakon čega ćemo imati kratak odmor. Nastavljamo u Šibeniku gdje ćemo odigrati prve sparing utakmice s Mađarima, na kojima ćemo promatrati na čemu trebamo raditi u narednom periodu koji nas očekuje i pripremnim turnirima u Budimpešti i Cagliariju. Najbitnije je da nas zaobiđu ozljede i da ostanemo zdravi. Već u ovom trenutku se vidi da su igrači iznimno motivirani. Pred nama su Olimpijske igre, najveći događaj u svijetu sporta za svakog sportaša. Atmosfera je odlična i nadam se da će tako i ostati, rekao je izbornik Tucak.

U Rijeku su tako jutros doputovali i jugaši – PopadićFatovićGarciaLončarObradovićBenić; iz Brescie Joković; član Marseillea Vukičević, te donedavni vratar Pro Recca, sad Olympiacosa, Bijač.

Ukupno 23-ica igrača ostat će u Rijeci do 18. lipnja kada će izbornik Barakuda Ivica Tucak obaviti prvo, skraćivanje popisa kandidata za Olimpijske igre.
 
Kompletan popis igrača s kojima izbornik računa u ovom prvom dijelu priprema je:
VRATARI: Marko Bijač (Olympiacos), Ivan Marcelić (Mladost), Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje), Marin Šparada (Solaris)
CENTRI: Luka Lončar (Pro Recco), Josip Vrlić (Mladost), Luka Lozina (Vouliagmeni), Lovro Paparić (Primorje EB)
BRANIČI: Andro Bušlje (Olympiacos), Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje), Rino Burić (Jadran Split), Marko Macan (Waspo 98 Hannover), Andrija Bašić (Palermo), Paulo Obradović (Jug Adriatic osiguranje)
NAPADAČI: Zvonimir Butić (Jadran Split), Lovre Miloš (Mladost), Maro Joković (Brescia), Xavi Garcia (Jug Adriatic osiguranje), Ante Vukičević (Marseille), Franko Lazić (Mladost), Luka Bukić (Mladost), Ante Visković (Mladost)

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!