U emisiji EUROPEO predstavili smo i Croreport, u kojem se naš Edin Mahmuljin javio s posljednjim zanimljivim informacijama uoči odlaska Vatrenih na prvu utakmicu Europskog prvenstva protiv Engleske na Wembleyju (nedjelja, 15 sati, HTV2). 

Razgovarao je s “ljudima iz sjene HNS-a” koji su odgovorni za pripremu za ovaj Euro.

– Nešto što smo gotovo dvije godine pripremali, sada smo morali promijeniti u tri dana. Ja slobodno mogu reći da mi je tih tri dana bilo najstresnije otkako sam u Savezu, istaknula je team menadžerica Iva Olivari, govoreći o promjeni kampa, to jest, o odluci da Vatreni utakmice čekaju u Rovinju, a ne u Škotskoj.

– Mi nismo turistička grupa, ljudi misle, pa dobro, promijeniš hotel, tu otkažeš, ovdje rezerviraš, to ne funkcionira tako. To je dugo razdoblje i puno ljudi, ne trebamo samo sobe za spavanje, restoranski prostor, trebamo skladišta, restoranski prostor…, dodaje Olivari. 

Hrvatska trenira na terenu NK Rovinja gdje trening kamp. Sve je ograđeno zaštitnom ogradom, toga nije bilo u prvom dijelu priprema, to služi da se malo Vatreni zatvore od drugih ljudi. 

– Da bi se izbjeglo da ne ide cijela ekipa u izolaciju, ako je netko pozitivan, potrebno je raditi provjere unazad 72 sata, potrebno je foto dokumentacijom dokazati da se svega pridržavamo i da se držimo svih protokola, kaže dr. Eduard Rod, liječnik reprezentacije. 

Poručio je da je cijeli stožer procijepljen i da vrlo mali broj igrača nije procijepljen, a da nisu preboljeli Covid. 

Navijači su posebna priča.

– Trenutno je u opticaju odnosno u vlasništvu hrvatskih navijača oko 2.220 ulaznica za London i nešto manje od 2 tisuće ulaznica za svaku od utakmica u Glasgowu, istaknuo je HNS-ov povjerenik za ulaznice Nikša Martinac, dodajući da su cijene ulaznica 50, 125 i 185 eura, a radi se o utakmicama u skupini. 

Prođe li Hrvatska dalje, svejedno je gdje će se igrati, ističe Olivari, dodajući da su charter zakupili i da može letjeti bilo gdje. 

Ostatak pogledajte u prilogu Edina Mahmuljina

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!