U polufinalu teniskog WTA 125k turnira u Bolu na Braču igrat će Talijanka Jasmine Paolini i Ruskinja Ana Blinkova, te Nizozemka Arantxa Rus i Rumunka Irina Bara.

Polufinalne dvoboje možete pratiti u petak na Drugom programu HTV-a od 10.30.

Paolini je u četvrtfinalu sa 6:1, 6:1 bila bolja od Slovakinje Kristine Kučove, dok je Blinkova sa 6:4, 4:6, 7:5 svladala Austrijanku Barbaru Haas.

Paolini i Blinkova do sada su igrale dva puta i oba je put bolja bila Blinkova. Blinkova je rođena u Moskvi, 22 su joj godine i trenutno je 77. igračica svijeta. Odlična je šahistica, igrala ge je u tinejdžerskim danima jednako dobro kao i tenis, ali se koncentrirala na koncu na “bijeli sport”.

Paolini pak plijeni egzotičnim izgledom, otac joj je Talijan, dok je majka pola Poljakinja, a pola porijeklom iz Gane. U Bolu je plijenila i jako dobrim igrama na terenu, sada ostaje vidjeti hoće li joj u dvobojima protiv Blinkove treća biti sreća.

Druga nositeljica, Nizozemka Arantxa Rus bila je na rubu ispadanja protiv mlade Amerikanke Claire Liu, prve juniorke svijeta 2017. kada je osvojila juniorski Wimbledon. Igrala je i finale juniorskog Roland Garrosa, ali Rus joj se uspjela othrvati u četvrtfinalu. Imala je Amerikanka set i 5:4, no iskustvo i strpljenje 30-godišnje Nizozemke na koncu je donijelo njoj prolazak među četiri rezultatom 1:6, 7:5, 6:4. Na rubu je bila i Irina Bara, ali strpljiva i borbena Rumunjka pobijedila je Martinu Trevisan 2:6, 7:5, 6:0.

Rus i Bara igrale su u karijeri samo jednom, ove godine u Bogoti i pobijedila je Rus.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!