Na poziv ministra mladih i sporta Turske Mehmeta Muharrema Kasapoglua, a u sklopu programa SEECP (Proces suradnje u Jugoistočnoj Europi), ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević danas je u Istanbulu predstavljala Bosnu i Hercegovinu na konferenciji ministara sporta i mladih. Bila je ovo, ujedno, i prva takva konferencija.

– Želim da ovaj sastanak protekne u duhu Povelje, koja je definirana dobrosusjedskim odnosima, stabilnosti, sigurnosti i suradnji u Jugoistočnoj Europi. Jačanje političke i sigurnosne suradnje, jačanje ekonomske suradnje, jačanje demokracije, pravde i osnaživanje borbe protiv ilegalnih radnji su vrijednosti kojima Bosna i Hercegovina daje potporu – naglasila je Gudeljević.  

Proces približavanje jednih drugima kroz sport je proces koji treba nastaviti što je našlo i svoje mjesto u Deklaraciji koja je danas potpisana, posebice ka polju mladih i sporta između zemalja Jugoistočne Europe što Bosna i Hercegovina podupire u cijelosti.  

Na marginama konferencije, Gudeljević se sastala sa ministricom prosvjete, kulture i sporta Crne Gore, Vesnom Bratić. Tijekom sastanka ministrice su razgovarale o SEEIST projektu i suradnji dvije države iz oblasti koje obuhvaćaju ova ministarstva.  

Također, ministrica Gudeljević se susrela sa Lefteris Avgenakisom, grčkim zamjenikom ministra sporta i kulture s kojim je razgovarala o budućoj suradnji u ovim oblastima između ove dvije prijateljske države. Program SEECP (Proces suradnje u Jugoistočnoj Europi) kao najveći regionalni program u oblasti sporta za suradnju u jugoistočnoj Europi je promicatelj zajedničkih europskih vrijednosti. Posvećen je poticanju uzajamnog razumijevanja i razmjene iskustava i dobre prakse među državama članicama, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!