Prva hrvatska nogometna liga dugo se nije igrala pred gledateljima zbog pandemije koronavirusa, na stadione diljem naše zemlje mogli su samo oni koji su iz delegacije klubova, a koji igraju tog dana. Dakle, ionako ne baš prepune tribine naših stadiona bile su, nažalost, otužno puste.

Budući da se u Hrvatskoj, barem tako neki tvrde, sve polako vraća u normalu očekuje se i odluka koja se odnosi na puštanje navijača na utakmice HNL-a.

Prema pisanu Tportala navijači bi se već 16. srpnja trebali vratiti na tribine hrvatskih stadiona, tada je, naime, na rasporedu 1. kolo prvenstva Hrvatske.

Isti izvor tvrdi da će HNS na stadione puštati samo one koji prikažu potvrdu o cijepljenju.

”Ukoliko se povoljna situacija održi do srpnja, Nacionalnom stožeru ćemo predložiti otvaranje stadiona barem u dijelu njihovog kapaciteta, i to za osobe koje su cijepljene”, kazala je Željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, za Tportal.

Takav bi prijedlog trebao biti poslan nacionalnom stožeru koji će donijeti konačnu odluku, međutim, sve ide prema tome da navijače konačno vidimo na utakmicama Prve hrvatske nogometne lige.

Nova sezona…

1. kolo
Lokomotiva – Hajduk
Rijeka – Gorica
Istra 1961 – Hrv. dragovoljac
Dinamo – Slaven Belupo
Osijek – Šibe

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!