Srpski tenisač Novak Đoković igrat će u polufinalu drugog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa. Naime, Đoković je slavio protiv Mattea Berrettinija pobjedom 6:3, 6:2, 6:7, 7:5 te je tako dočekao novi meč s Rafaelom Nadalom na crvenoj zemlji Pariza.

Zanimljivost ovog meča je najviše u tome da je meč u četvrtom setu, pri vodstvu Đokovića 2:1 u setovima te 3:2 u četvrtom, prekinunakon što su navijači na tribinama centralnog terena odbili napustiti stadion. Naime, organizatori su zatražili od navijača da napuste stadion zbog policijskog sata. Podsjetimo, policijski sat zbog pandemije koronavirusa traje od 23 sata.

Pola sata prije nastupanja policijskog sata službeni je spiker zatražio od gledatelja napuštanje tribina, a ovi su umjesto toga zapjevali. Neki bi rekli na represiju odgovorili su pjesmom. Ni nakon deset minuta nisu htjeli napustiti tribine te je meč prekinut trinaest minuta prije 23 sata kako bi se tribine ispraznile. Sve je potrajalo 20-tak minta nakon čega je meč dalje krenuo svojim tijekom, dakle, prema pobjedi prvog tenisača svijeta, koji je kod 6:5 u četvrtom setu iskoristio drugu meč loptu na servis protivnika te je tako došao novog susreta s Nadalom u Roland Garrosu.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!