Povjerenik za natjecanje Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine izbacio je iz prve lige momčadi Igokee, Sparsa i Borca nakon što su odlučili bojkotirati Final Four koji je bio na rasporedu proteklog vikenda te je Široki Brijeg proglašen prvakom te zemlje.

Prema odluci koja je dostavljena upravljačkim tijelima Košarkaškog saveza BiH, povjerenik natjecanja Nadir Koredžija je naveo kako momčadi Igokea iz Alekssandrovca, Borac iz Banja Luke i Spars iz Sarajeva ‘iz neopravdanih razloga nisu nastupile u dvije planirane utakmice Final Four turnira u Širokom Brijegu’ proteklog vikenda.

Na turniru se jedino pojavila ekipa Širokog te je proglašena pobjednikom košarkaškog natjecanja BiH u sezonu 2020/21. Istodobno ekipama Igokea, Borac i Spars izrečene su novčane kazne od 1.500 eura i donesena je odluka o isključenju iz natjecanja te se prebacuju u niži rang takmičenja.

Povjerenik za natjecanje Nadir Koredžija pojasnio je kako je postupio prema proposima natjecanja utvrđenim na početku ove sezone.

Nakon okončanja lige za prvaka dio klubova tražio je prekid natjecanje i neodigravanje Final Foura, što su u Košarkaškom savezu BiH odbili.

Ova odluka posve sigurno izazvat će žestoka reagiranja budući je Igokea momčad kojom upravlja obitelj srpskog čelnika u BiH Milorada Dodika te je redoviti sudionik europskih natjecanja, a Spars je ove sezone sudjelovao i u ABA 2 natjecanju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!