Žena z Ivaneca u Varaždinskoj županiji policiji je prijavila da ju je na društvenim mrežama prevarila nepoznata osoba.

O tome policija javlja u današnjem priopćenju.

“Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su prijavu 58-godišnjakinje da je prevarena od strane nepoznate osobe”, piše policija.

“Ona je, prema prijavi, početkom ove godine putem jedne društvene mreže ‘upoznala’ muškarca koji joj se predstavio kao američki vojnik koji je trenutno na misiji u Siriji. Navedeni ju je uvjerio da želi doći u Hrvatsku zbog ljubavne veze s njom i zatražio je da mu uplati novac kako bi joj poslao pakete pomoći, dok će joj novac vratiti naknadno”, piše policija.

“Ista mu je u nekoliko navrata, uplatila ukupno oko 15 000 eura te mu također na njegovo traženje, kupila i poslala dva mobitela ukupne protuvrijednosti od oko 2 500 eura.

Kako navedeni nije vratio novac, poslao pakete niti došao u Hrvatsku, smatra da je prevarena.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela”, objavila je policija.

Podsjetimo, sličan slučaj dogodio se nedavno u Doboju.

Kako su rekli u Policijskoj upravi Doboj, 19. travnja obratila im se oštećena osoba koja je prijavila da ju je prevarila nepoznata osoba koja se predstavila kao “vojnik SAD-a” koji se trenutno nalazi u Siriji.

“Oštećena osoba je s njim stupila u kontakt putem društvene mreže Facebook te je navodno s njim dogovorila da će se vjenčati te da će joj on na adresu poslati paket u kojem su se navodno nalazili papiri koji su im potrebni za vjenčanje, kao i veća količina novca, te je rekao da će joj njegov agent sve donijeti na kućnu adresu”, kažu iz PU Doboj.

Navode da je potom oštećena stupila u kontakt s njegovim agentom, koji joj je rekao da je potrebno da mu putem “Western Uniona” uplati 12.000 KM da plati carinu za paket, što je ona i učinila.

“O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Doboj, koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela prevare”, navode iz PU Doboj.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!