Danas je svečano otvoren “Četvrti sajam braniteljskih zadruga u HNŽ” u Ulici Nikole Šubića Zrinskog.  Na sajmu sudjeluje preko  50 izlagača s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke, Hercegbosanske i Srednjobosanske županije te izlagači iz Republike Hrvatske koji predstavljaju aktualnu ponudu domaćih proizvoda i rukotvorina braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i proizvoda branitelja poljoprivrednika.

Ministar branitelja Oliver Soldo kazao je: ”Dočekali smo da možemo se ponovno okupiti što je jedno veliko osvježenje i evo branitelji su na adekvatan način odgovorili. Držim kako će svi danas ponešto naći za sebe na ovome četvrtom sajmu, a nama kao Ministarstvu je najbitnije da kroz ovaj sajam rastemo i jačamo, a samim time očekujemo da jačaju i naši branitelji u svom poduzetničkom duhu i radu.

3-2021-06-10-12-36-25-DSC_0364.JPG

Također je kazao kako je na njima kao Ministarstvu da podržavaju takve ideje i inicijative ”Na nama je da stvaramo jedan institucionalni pravni okvir i da im pomognemo da se oni kao takvi educiraju i pozicioniraju na tržištu kako bi njihovi proizvodi bili što bliži našim kupcima i našim građanima”.

3-2021-06-10-12-36-28-DSC_0320.JPG

”Posebno ističem da smo već 2019. godine prije pandemije imali edukativnu tribinu kratkih lanaca opskrbe i da smo to na prošlogodišnjem virtualnom sajmu u cijelosti iskoristili i da danas imamo online platformu, jer braniteljske proizvode možemo kupiti online” istaknuo je ministar Soldo.

Autor: A.Artuković/Pogled.ba

error: Content is protected !!