Hrvatski napadač Bruno Petković najavio je početak Europskog prvenstva te govorio o stanju u reprezentaciji uoči prve utakmice protiv Engleske.

Vatreni prvu utakmicu igraju u nedjelju od 15 sati na stadionu Wembley.

– Spreman sam za Euro, bez obzira na komentare nekih stručnjaka i tvojih kolega, analizirajući utakmicu protiv Belgije, izbornik mi je pokazao i dobre stvari, bez obzira na neke pogreške. Mislim da sam u ovom trenutku imam sve predispozicije da odigram odličan nogomet, rekao je Petković.

Engleski novinar mu je čestitao na rođenju dijeteta i pitao kako je to u reprezentaciji jer je nekoliko igrača dobilo dijete.


– Promijene se neke perspektive kad dobijemo dijete, imamo mnoge stvari za podijeliti. Otvorili smo nova poglavlja u životima koja su možda najljepša. Smireno možemo gledati na sve utakmice.

– Svjesni smo engleske kvalitete i širine. Analiziramo ih i pratimo prednosti i mane, ali ne fokusiramo se posebno na imena. Imamo samopouzdanja i znamo što možemo napraviti, kazao je Petković.

Engleska je svjesna svoje snage, ali i snage Hrvatske, istaknuo je Petković te rekao da sigurno neće biti podcijenjivanja.

Nakon odlaska Marija Mandžukića, Petković je jedan od napadač koji konkurira za mjesto prve špice.

– Osjećam odgovornost, ali to ne treba pretvoriti u neki pritisak ili tremu jer od toga nema ništa pozitivno. Bez obzira na najave, izbornik Dalić je taj koji odlučuje tko je prvi izbor. Ne želim se nametati i odgovarati na pitanja jesam li prvi napadač. Pohvalio je i kolegu iz napada Andreja Kramarića.

– Dovoljno je da se vidi statistika Kramarića, odmah se zna da se radi o klasnom igraču.

Dobio je pitanje i o klečanju prije utakmice.

– To pitanje nije u domeni čega se ja bavim, kazao je kratko Petković te se osvrnuo na napise engleskih medija o “jalovom” hrvatskom napadu.

– Ne obazirem se na komentare engleskih medija. Neću reći da se osvrčem na njih, imam stručne ljudi koji mi govore što raditi. Ne mogu me članci uzdrmati, rekao je Petković za kraj.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!