Cijela Hrvatska suosjeća s Kninom, u pitanju je tragičan događaj gdje je izgubio život dječak od pet godina, svi smo posebno osjetljivi i emocionalno pogođeni. Knin je mali grad, svi se međusobno poznaju, može se reći da je to osobna tragedija svih njih – izjavio je u Dnevniku HTV-a psihijatar Oliver Ojdanić iz Centra za psihotraumu i krizna stanja KBC-a Zagreb.


Jako je teško, kaže, govoriti o tome što proživljavaju roditelji koji su izgubili ovo dijete, mogu ih donekle razumjeti samo roditelji koji su proživjeli sličnu situaciju. Kako će se oni nositi s tom boli, to će tek vrijeme pokazati, smatra i naglašava da će im trebati dugo vremena, ako će uopće uspjeti taj gubitak preboljeti do kraja.

Ostavljanje djeteta u automobilu, nažalost, nije rijetkost

– U zadnjih godina smo svjedočili da se događa u svijetu, to treba nas pozvati na oprez da kada su pitanju naši najmlađi, opreza nikad dosta. Oni ovise o nama, ako ih prepustimo njima samima, uvijek se može nešto desiti – upozorava Ojdanić.

Jako je teško, kaže, predvidjeti takve situacije jer da se to može, mogle bi se i spriječiti. Smatra da je sada vrlo važan i potreban rad psihijatra, psihologa, koji će raditi i s roditeljima i s djecom u vrtiću, s tetama, susjedima jer će trebati puno vremena da se prebrodi takva tragedija.

Neprimjereno je govoriti o tragediji koja je rezultirala gubitkom života

Nije htio komentirati što i kako se točno dogodilo, istraga će, kaže to pokazati. Smatra neprimjerenim govoriti o tragediji koja je rezultirala gubitkom života.

Mnogo toga nas je pogodilo

– Da smo u zadnjih godinu i pol dana pod velikim stresom je činjenica, a imali smo i jako malo mogućnosti da nešto radimo – nije bilo vjenčanja, proslava pa osim stresa, imamo i nezadovoljstvo, trebat ćemo vremena da se vratimo u normalu, da živimo, da se radujemo, nešto je to što smo već zaboravili – zaključio je psihijatar.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!