Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su započeli s pretresima osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičene osobe na 11 lokacija na širem području grada Tuzle, općina Lukavac, Pelagićevo, Šamac, Zavidovići, Prnjavor i Ilidža, u okviru akcije kodnog naziva “Skuter III”.

Prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela “organizirani kriminal”, u vezi s krivičnim djelom “nedozvoljen promet akciznih proizvoda” Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e.

Pronađeni su mobilni telefoni, duhan pripremljen za pušenje, mašine za rezanje duhana, mašine za punjenje cigareta duhanom pripremljenim za pušenje, cigarete bez akciznih markica, novac.

Navedene aktivnosti realiziraju se pod nadzorom i naredbama Tužiteljstva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, a uz pružanje pomoći od strane policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanske županije, Zeničko–dobojske županije i Županije Sarajevo.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!