Srednja strukovna škola Ljubuški ispraća prvu generaciju maturanata stolarskog usmjerenja.

Učenici su svoje završne maturske radove izložili u holu svoje škole kojoj su se zahvalili na najljepši način jer je riječ o namještaju koji će postati dijelom škole: ormarima, pisaćim stolovima i otvorenim policama u kojima će se smjestiti školski inventar.

Učenici III f odjeljenja Mateo Jurič, Ante Vištica, Tomislav Bebić,Ivan Petrušić, Matej Vukšić i Josip Kraljević , Ferdo Jurič i Antonio Bebek ponosno su predstavili svoje radove i za Radio Ljubuški podijelili svoje iskustvo rada na istima.

„Predivan je osjećaj ispratiti prvu generaciju stolara, njih je osam i moram istaknuti – malo ih je ali su veliki majstori„ ponosno nam je kazala njihova razrednica Hana Matić.

„Riječ je o divnoj generaciji s kojima i dalje ostajem u kontaktu, rado s nama podijele svoje radove, pitaju za mišljenje i savjet i zaista im se uvijek rado javim,“ kazala je.

Profesor praktične nastave Ivano Brekalo izrazio je zadovoljstvo predstavljenim radovima i uputio zahvalu prvenstveno Drvnom klasteru Hercegovine, te tvrtkama u kojima učenici pohađaju praksu Coral, Lignum, Maoles i Stolariji Brekalo koji su besplatno ustupili strojeve i materijal za rad.

„Zahvaljujem se i poduzeću TTD Dolac iz Šuice koja šalje sav materijal koji je potreban učenicima za praksu. Ispraćamo prvu generaciju, dolaze nam nove, u prvom razredu sada imamo deset, u drugom osam učenika, u novoj školskoj godini nadamo se i većem broju učenika,“ kazao je.

Izjave poslušajte u audiozapisu

Bjanka Medić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!