Nakon što su jučer ispitani suci Županijskog suda u Osijeku Darko Krušlin i Ante Kvesić te osječki poduzetnik Drago Tadić, danas će biti ispitan i Zvonko Vekić. On je u USKOK dovezen jutros nešto prije 8 sati

Nakon ispitivanja njegova je odvjetnica rekla da je Vekić iznosio obranu te da je odbacio sve što mu se stavlja na teret.

Danas bi trebalo biti poznato i hoće li i zbog kojih razloga osumnjičenicima biti određen istražni zatvor, javlja N1.

Krušlinovo ispitivanje trajalo je oko dva i pol sata, a nakon ispitivanja izjavu je dao njegov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

‘Koliko znam, on je među osumnjičenima’, rekao je novinarima Pavasović Visković. ‘U četvrtak ujutro će u 8 sati biti ispitan gospodin Vekić. Nakon toga će USKOK donijeti odluku o tome što namjerava predlagati’, kazao je.

Na pitanje o Mamićevim optužbama s USB sticka rekao je kako je USKOK od kad im je stigao taj USB ispitao niz svjedoka te da misli da su neke od Mamićevih navoda demantirali.

‘Kod Krušlina je problem taj što je on osudio Zdravka Mamića vrlo strogo, vodio taj postupak, podsjećam da su u ovoj zemlji samo Sanader i Mamić osuđeni u visokoprofilnim spisima i doživio je da u lisicama završi na USKOK-u zbog jedne, moram mu odati priznanje, vrlo spretne manipulacije Zdravka Mamića koji je očito dobro vođen. Mislim da iza cijele priče stoji nekakav pravnički um koji ga vodi kroz sve ovo skupa i koji ima za cilj da se na Ustavnom sudu ukine ta presuda. Međutim, ipak sam uvjeren da na kraju balade suca Krušlina neće uspjeti dovesti u vezu s nekakvim koruptivnim djelom’; rekao je Pavasović Visković.

Izvor: narod.hr/tportal.hr

error: Content is protected !!