Hrvatska judašica Barbara Matić postala je jučer u Budimpešti svjetska prvakinja u kategoriji do 70 kilograma! U finalu u Budimpešti pobijedila je favoriziranu Japanku Yoko Ono. To je povijesna, prva svjetska seniorska medalja za hrvatski judo.

– Svi me jutros pitaju kako sam se probudila. Ja kažem isto kao i jučer, samo s manje treme, ali sretna stvarno. Dojmovi se polako sliježu, a da nema toliko čestitki, euforija bi bila manja, ali kako pričam s ljudima, onda se sjetim, dođu emocije i stvarno sam sretna, rekla je Matić u razgovoru za HRT.

– Mislim da je taj rezultat za koji sam trenirala 20 godina, to se pamti i piše. Neću omalovažavati nijedan moj uspjeh dosada, ali ovo je kruna svega, naravno uz Olimpijske igre koje nas čekaju skoro, smatra Barbara.

Matić je izbjegla Europsko prvenstvo zbog koronavirusa, možda se i malo odmorila, priznala je da je bolest imala i neki utjecaj na nju, ali na Svjetskom prvenstvu je sve “sjelo na svoje mjesto”.

– Nisam bila nervozna pred finale jer sam rekla sama sebi da je medalja tu, već je sve super i nemaš što izgubiti nego sve dobiti. Borba u finalu je bila na nož, uspjela sam poentirati, a iza toga je slijedio najdužih 36 sekundi života. U početku me i gušila, ali nisam mislila predavati, uspjela sam pomaknuti ruku i znala sam da ću izdržati. Još sam čula trenera četiri ili pet sekundi prije kraja “Nemoj predavati” i onda kad je sudac rekao da je gotovo samo sam pogledala trenera i nasmijala sam se, kaže Matić i dodaje: 

– Nisam bila svjesna što sam napravila. Zagrlila sam trenera, on je bio u euforiji, došla je moja ekipa koja me bodrila s tribina, grlila me i ljubila, predivan osjećaj. Velika čast i ponos bila je slušati hrvatsku himnu, zaključila je Matić.

Povratak svjetske seniorske prvakinje u judu Barbare Matić (do 70 kg) planiran je za subotu 12. lipnja u periodu između 14:30 i 16:00 sati na Trgu Krešimira Ćosića. Uz Barbaru Matić i Karlu Prodan bit će na dočeku i trener Vladimir Preradović te predstavnici Hrvatskog judo saveza i počasni gosti.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!