Tin Srbić na preči, Ana Đerek na gredi i parteru te Christina Zwicker na gredi donijeli su hrvatskoj gimnastici nova finala na Svjetkom kupu u Osijeku i pridružili su se tako Filipu Udeu (konj s hvataljakama), Aurelu Benoviću (tlo) i Tijani Korent (preskok) koji su to uspjeli u četvrtak zbog čega će hrvatska reprezentacija sljedeća dva finalna dana u dvorani Gradski vrt imali čak sedam finala.

Ana Đerek je prvo sa 2. ocjenom izborila finale grede (13.150), a ubrzo potom očitala lekciju konkurenciji na parteru. Jedina je dobila ocjenu preko 13.000, točnije 13.050 i još jednom potvrdila da je već sada spremna za nastup na Igrama u Tokiju.

– Ne mogu vjerovati da sam ušla u dva finala, znam da je mjesto među osam finalistica na gredi i parteru moje ako odradim svoje, ali sam prvi put od SP-a u Stuttgartu 2019. odradila ovakve vježbe i dobila trinajstice na obje sprave. Ne mogu vjerovati, totalno sam van sebe. U nedjelju će biti kao i svima. I za prvo i za 8. mjesto svi imamo šansu. Nitko ne zna tko će što odraditi, tu je i dio sreće. Ja ću se sutra odmoriti, razmisliti koje trikoe ću obući i te neke bitne stvari i onda ćemo dati sve od sebe pa što bude. Mislim da ove današnje ocjene potvrđuju da sam spremna za Tokio. Iako, ja sam nekako uvijek skeptična po tom pitanju, uvijek mislim da sam slabije spremna nego jesam, ali tu je trener Končarević koji to potvrdi. Tupi mi spremna si, spremna si… Treba mi 5-6 dobrih vježbi kao nekakav udarac samopouzdanja da ja shvatim da to mogu. Evo, sada sam ih posljednjih tjedana zaredala dosta dobrih, neka se nastavi i u nedjelju ovdje, rekla je Ana koja je će tako braniti zlato na tlu iz 2019. u Gradskom vrtu.

Pobjednik Osijeka 2017. i 2018. te brončani iz 2016., Tin Srbić, u nedjeljno finale preče plasirao se sa trećom ocjenom kvalifikacija (14.350), ali izvodeći nešto slabiji start vježbe od 6.0. Ispred su bili Kazahstanac Milad Karimi (14.450) i Izraelac Alexsander Myakinin (13.350).

– Dobro su odrađene kvalifikacija za mene, rekao bih rutinski. Najveći cilj ovdje mi je bio ući u finale da i njemu imam priliku isprobati najtežu vježbu, 6.5, zato sam možda imao malo veći pritisak. Nisam se dobro pripremio, ne mogu to ni objasniti. Jednostavno danas tih sat vremena zagrijavanja prije vježbe nekako je bilo lošije nego inače. Ne izvedbom, nego sam se loše osjećao. Drago mi je da sam i u takvoj situaciji odradio solidno. Htio sam doduše 6.2, napravio sam 6.0, to je u biti identična vježba samo jedan element nisam povezao. Nisam imao energije povezati ga. U finalu idem 6.5, puno sam opušteniji u finalu. Nadam se da ću to uspjeti odraditi, ovo je ipak glavna priprema za Tokio za mene, kaže Srbić.

Uz Anu Đerek, u finalu grede imati ćemo i Christinu Zwicker koja je s ocjenom 12.600 kao četvrtoplasirana izborila finale.

– Jučer sam radila dvovisinske ruče, na žalost, pala sam pred kraj vježbe, međutim danas je vježba super sjela, sve je bilo korektno, bez previše grešaka, bez previše klimanja. Neke stvari nisam povezala što sam trebala pa je zato nešto manja početna ocjena nego je bilo planirano, ali i s time sam zadovoljna. Nadam se da ću u finalu malo popraviti, doraditi izvedbu. Na žalost, nemamo navijače u dvorani, ali super je bilo raditi vježbu jer su druge kolege navijale, odlično mi je to bilo. Dali su mi dodatnu energiju, rekla je Zwicker.

Sutra, prvi finalni dan starta od 13 sati finalom muškog tla (Aurel Benović), Tijana Korent nastupa u finalu preskoka, pa konj s hvataljkama gdje medalju lovi Filip Ude.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!