Hokejaši Vegas Golden Knightsa posljednji su polufinalisti ovogodišnjeg doigravanja američko-kanadske profesionalne NHL lige, oni su u šestoj utakmici finala Zapadne skupine na svom ledu svladali Colorado Avalanche sa 6-3 i tako s 4-2 u pobjedama izborili prolazak dalje. 

Dvoboj hokejaša Las Vegasa i Colorada mnogi su smatrali finalom prije finala s obzirom na to da su upravo ta dva sastava ostvarila najbolje učinke u ligaškom dijelu sezone, i jedni i drugi su sezonu okončali s po 85 osvojenih bodova, a njihov međusobni okršaj donio je mnogo uzbuđenja, pregršt pogodaka i preokreta, a na kraju su kao pobjednici izišli “zlatni vitezovi”.

Golden Knightsi su u šestu utakmicu ušli nakon što su tri puta zaredom svladali Avalanche, a do pobjede u petom dvoboju u Denveru su stigli u produžetku i to nakon što su u trećoj trećini nadoknadili dva pogotka zaostatka. Ipak, šestu utakmicu bolje su otvorili gosti koji su poveli nakon samo 23 sekunde igre golom braniča Devona Toewsa (0:23). No, to vodstvo nije dugo trajalo, tek 52 sekunde potom Nick Holden (1:15) je poravnao, a zanimljivo je da je obojici igrača to bio prvi gol u ovogodišnjem doigravanju. Da se nakon prvih 20 minuta ode na odmor s prednosti domaćih pobrinuo se William Karlsson (15:06).

U drugoj trećini Colorado je dva puta uspijevao poravnati, prvo je za 2-2 zabio Mikko Rantanen (23:47) iskoristivši igrača više na ledu, novu prednost domaćima osigurao je Keegan Kolesar (34:27), a na 3-3 poravnao je Andre Burakovsky (36:52). Ipak, ključni pogodak pokazat će se i za čitavu seriju postigao je veteran Alex Pietrangelo (39:42), on je 18 sekundi prije kraja druge trećine zabio za vodstvo Las Vegasa od 4-3. Pietrangelo je bio kapetan Saint Louis Bluesa prilikom osvajanja naslova prije dvije godine, a usto ima i olimpijsko zlato iz Sočija 2014. te svjetsko zlato iz 2016.

Colorado se u trećoj trećini više nije uspio vratiti u igru, William Carrier (51:46) i Max Pacioretty (56:50) svojim su golovima potvrdili pobjedu Las Vegasa.

Las Vegas će tako u polufinalu doigravanja igrati protiv pobjednika skupine Sjever Montreal Canadiensa, dok će u drugom polufinalu branitelj naslova Tampa Bay Lightning za suparnika imati New York Islanderse.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!