Drugog dana Europskog nogometnog prvenstva na rasporedu su tri utakmice. 

U drugom susretu iz skupine A u Bakuu se sastaju Wales i Švicarska. Utakmica je na rasporedu u 15 sati.

Odigrat će se i dva susreta skupine B. U Kopenhagenu snage će odmjeriti Danska i Finska (18 sati), a u St. Petersburgu Belgija i Rusija (21 sat). 

U sinoćnjem prvom susretu skupine A Italija je u Rimu pred 15.500 gledatelja pobijedila Tursku sa 3-0. “Azzurri” su dominirali cijeli susret i Turska može biti sretna što nije doživjela i teži poraz.

Engleski navijači koji su se nadali da će u nedjelju protiv Hrvatske u sastavu “Gordog Albiona” biti kreativci poput Jack Grealisha, Phila Fodena i Jadona Sancha vjerojatno će biti razočarani, jer izbornik Gareth Southgate planira znatno konzervativniju postavu, objavili su britanski mediji.

Steve Holland, pomoćnik engleskog izbornika, napomenuo je da se već neko vrijeme zna početna postava Engleske koja će istrčati protiv Hrvatske u nedjelju u 15 sati na Wembleyju, te da je u prvim utakmicama Eura fokus na tome da se ne primi gol.

Zbog ozljeda vjerojatno na prvoj utakmici neće biti standardnog stopera Manchester Uniteda Harryja Maguirea i veznjaka Liverpoala Jordana Hendersona.

Prema nekim britanskim medijima, Engleska će igrati u sustavu 4-3-3, te će na golu biti Pickford (Everton), na desnom braniču Walker (Man. City), na stoperskim pozicijama Stones (Man. City) i Mings (Aston Villa), za poziciju lijevog braniča bore se Chilwell (Chelsea) i Luke Shaw (Man. United), dva zadnja vezna igrača bit će Kalvin Phillips (Leeds) i Declan Rice (West Ham), glavni kreator u veznom redu trebao bi biti Mason Mount (Chelsea), dok će s krila napadati Raheem Sterling (Man. City) i Marcus Rashford (Man. United), a u vrhu napada bit će Harry Kane (Tottenham).

Gosti u našoj današnjoj emisiji u kojoj smo najavili današnje i sutrašnje utakmice bili su sportski analitičar Ivan Ereš Šire i predsjednik Udruge sudaca ŽZH, Goran Paradžik.

Posebnu pozornost u emisiji posvetili smo utakmici Engleska – Hrvatska, a Paradžik je prezentirao i nova nogometna pravila igre koja će se primjenjivati na ovom prvenstvu.

Na kraju emisije imali smo nagradnu igru sa vrijednim nagradama – potrošački bon sponzora emisije restorana Amfora od 60 KM, koji se automatski povećava na 90 KM ako Hrvatska pobijedi Englesku, te trenerku Udruge sudaca koju poklanja naš gost Goran Paradžik.

O čemu smo još govorili poslušajte u audio zapisu:

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!