Engleska i Hrvatska sutra od 15 sati na Wembleyu otvaraju skupinu D, u kojoj  su još Škotska i Češka. Dan uoči utakmice izbornik Zlatko Dalić i Luka Modrić družili su se s novinarima u Londonu.

– Očekujem agresivnu Englesku. Igraju pred svojom publikom. Na nama je da odigramo što bolje, spremni smo, dobro smo radili ovih sedam dana i pripremali smo se za Engleze, počeo je “pressicu” kapetan Vatrenih te rekao nekoliko riječi o atmosferi među hrvatskim nogometašima:

– Atmosfera je odlična, naravno da su očekivanja velika. Podigli smo letvicu rezultatom iz Rusije. No, treba biti realan, teško je očekivati svaki put finale. Koliko god imamo vjeru i samopouzdanje, moramo ići utakmicu po utakmicu. Na nama je da pružimo sve od sebe i da se držimo izborikovih uputa.

Osvrnuo se potom na bahatost koja dolazi iz Engleske:

– Arogancija se nije odnosila na igrače i ekipu Engleske, nego na ekipu oko reprezentacije, recimo novinare i komentatore. Ne bavim se onime što se govori sa strane, fokusirani smo na utakmicu.

Rekao je nešto i o Masonu Mountu, s kojim je razmijenio dresove na Stamford Bridgeu:

– Bio je to uobičajen razgovor nakon utakmice, zaželio sam mu sve najbolje u finalu kad su nas pobijedili i to je to. Mislim da je ovu sezonu pokazao da je talentiran i potentan igrač i da je pred njim velika budućnost. Ako nastavi raditi kao do sada bit će bitna karika engleske reprezentacije u budućnosti.

– Osjećam se super, sezona je bila jako dugačka, ali izdržao sam sve napore. Ne treba posebno naglašavati koja je čast igrati za hrvatsku reprezentaciju, a isto tako i obaveza. Očekivanja su velika od navijača, a isto tako i mi od sebe očekujemo puno, osvrnuo se Modrić na svoju osobnu sezonu.


– Falit će nam navijači, bilo bi lijepo da su mogli doći podržati nas u velikom broju, njihova prisutnost nam puno pomaže i daje nam dodatnu energiju. Što se tiče kampa i ostanka u Rovinju, po meni to nije nikakav problem, imamo svoj mir iako smo ostali smješteni u Hrvatskoj, rekao je o nedostatku navijača i ostanku u kampu u Rovinju.

Englezi smatraju da je Hrvatska bolja od njih samo u veznoj liniji:

– Engleske prognoze i komentari da su bolji u svim segmentima osim vezene linije, ma ne bih ulazio u te njihove analize, sutra ćemo na terenu sve vidjeti.

Neki pak smatraju da je engleska slabost – obrana, pa je Modrića o tome upitao engleski novinar:

– Haha, vi bi sad da otkrijem cijelu taktiku. Ne mogu vam to sve otkrivati, sve ćete vidjeti, zaključio je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!