Muškarac iz Živinica, koji već nekoliko godina živi u Njemačkoj, prije nekoliko dana ispod haube svoga automobila iz BiH u Njemačku, ne znajući, prevezao je zmiju. Nesvakidašnji događaj ispričao je za Avaz njegov rođak iz Živinica.

– On već nekoliko godina živi u Münchenu ali je bio u posjeti rodnom selu Kuljan u okolini Živinica. Kad se vratio kući u München imao je što vidjeti. Ispod haube mu se nalazio poskok kojeg je ne znajući vozio od Živinica sve do Münchena- ispričao je njegov rođak zamolivši da ne objavljujemo njihova imena.

Prešao je oko 1.000 kilometara i četiri državne granice vozeći zmiju ispod haube.

– Kada je otkrio zmiju uznemirio se, zvao je policiju i vatrogasce. Policiji je bilo zanimljivo jer do sada nikad nisu vidjeli ovu vrstu zmije. Dosta ljudi se okupilo, svi su gledali. Ni vatrogasci je nisu mogli izvaditi sve dok nije pozvan neki posebni gradski toksikolog koji je čitavu unutrašnjost auta posuo otrovom i rekao da će za tri sata zmija umrijeti. Tako je valjda i bilo – kazao je.

Nijemci su mu rekli da je to nezapamćen slučaj kod njih te da ovih zmija tamo nema.

– Pošto je u BiH bio krajem svibnja i početkom lipnja, a vrijeme je tad bilo promjenjivo najvjerojatnije prilikom povratka sa neke lokacije zmija se neopaženo podvukla pod automobil i tako stigla do Njemačke – rekao je.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!