Talijanska tenisačica 25-godišnja Jasmine Paolini (WTA-91) osvojila je WTA turniru u Bolu na Braču nakon što je u finalu svladala Nizozemku Arantxu Rus (WTA-83) sa 6-2, 7-6 (4) u meču koji je trajao sat i 45 minuta.

Bio je to njihov treći međusobni susret i prva pobjeda Paolini. Također, bilo je to drugo finale u karijeri na WTA turnirima za Paolini i prvi naslov. Prošlog mjeseca je u francuskom Saint-Malou izgubila u finalu od Švicarke Viktorije Golubić.

Za Nizozemku Arantxu Rus to je također bilo drugo WTA finale u karijeri, ali je oba izgubila.

– Osjećam se odlično. Izgubila sam finale u Saint-Malou prije mjesec dana, a ovo je bila moja puno bolja izvedba. Igrala sam odlično, pogotovo u prvom setu i presretna sam, rekla je Paolini.

Koja je razlika između finala u Saint-Malouuu i u Bolu?

– Imala sam više energije u ovom finalu, bolje sam se osjećala tijekom cijelog turnira. Odgovara mi početak ljeta, u dobroj sam formi, vjerujem da mogu do kraja sezone ući u top 50, izjavila je Paolini.Od četiri hrvatske predstavnice na turniru u Bolu (Ana Konjuh, Tereza Mrdeža, Tena Lukas, Jana Fett), najdalje su došle Tereza Mrdeža i Tena Lukas, koje su ispale u 2. kolu.

Direktor WTA Croatia Bol Opena Feliks Lukas u emisiji Dobro jutro Hrvatska rekao je da je organizacijski sve prošlo u najboljem redu i da nije bilo nikakvih riskantnih situacija vezano za eidemiološku situaciju.

– Bilo bi nam draže da je u finalu jedna Hrvatica, ali za ostalo se stvarno ne možemo žaliti, rekao je.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!