Večerašnjim misnim slavljem s blagoslovom djece kojeg je predvodio vrhbosanski nadbiskup msgr. Vinko Puljić završila je devetodnevna priprava za blagdan sv. Ante, zaštitnika župe Humac.

Devetnicu je predmolio gvardijan fra Dario Dodig, a pjevanjem je uzveličao Veliki župni zbor sv. Ante.

Nakon uvodnih pozdrava gvardijana Dodiga, nadbiskup je započeo svečano misno slavlje, a u propovijedi je govorio o potrebi očuvanja čistoće i njegovanja ljubavi prema Bogu.

„Poštovati sv. Antu znači učiti od njega, usvojiti one vrednote koje je on živio. Mi njega posebno častimo zbog čudesa. Istina, čitajući njegov životopis, puno je tu čudesa. Međutim, važnija je ta njegova vjera. Njegova vjera i ta njegova ljubav i predanje Bogu, iz toga izviru čudesa. Zato je bitno učiti od njega kako Božju prihvatiti i Božju slijediti“, poručio je među ostalim nadbiskup Puljić.

Uz blagoslov djece, nadbiskup je na kraju mise blagoslovio crkvena zvona koja su ovih dana postavljena na novoj crkvi na Humcu.

Misi je koncelebriralo više svećenika, među ostalima gvardijan fra Dario Dodig, župnik fra Ljubo Kurtović, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, te drugi.

Pogledajte misno slavlje

Sutra je blagdan sv. Ante, a na Humcu će sv. mise biti u 5, 6, 7, 8 i 9 sati, dok je svečana misa s procesijom u 11 sati. Središnje misno slavlje predvoditi će msgr. Luigi Pezzuto, nadbiskup i apostolski nuncij za BiH, a večernju misu u 18 sati predvodi msgr. Anton Sente ml., upravitelj svetišta sv. Josipa u Karlovcu.

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!