Britanska vojvotkinja od Cambridgea Kate izjavila je u petak da jedva čeka upoznati svoju novu nećakinju Lilibet, kćerku princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle.

– Želim joj sve najbolje, jedva čekam da je upoznam što će nadam se biti uskoro, rekla je Kate novinarima pri posjeti školi u društvu prve američke dame Jill Biden, na marginama samita G7.

Lilibet ‘Lili’ Diana Mountbatten-Windsor, nazvana po baki princa Harryja kraljici Elizabeti II i njegovoj pokojnoj majci, princezi Diani, rođena je prije tjedan dana u bolnici Santa Barbara Cottage u Kaliforniji.

Rodila se gotovo godinu i pol dana nakon što su Harry i Meghan objavili da namjeravaju odstupiti od kraljevskih dužnosti, što je izazvalo veliku krizu u kraljevskoj obitelji.

Odnosi članova kraljevske obitelji dodatno su se pogoršali u ožujku kad je jedan od njih, doduše neimenovan, optužen za rasističku primjedbu na račun sina princa Harryja, malog Archieja.

Problemi su se pojavili i nakon što je Meghan Markle u intervjuu s Oprah Winfrey priznala da su članovi kraljevske obitelji potpuno ignorirali njezine molbe za pomoć prilikom suicidalnih misli, koje su joj se tijekom života u Velikoj Britaniji nerijetko pojavljivale.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!