Duje Čop se nakon šest i pol godina vratio u maksimirski klub s kojim je potpisao ugovor, objavio je GNK Dinamo na službenim stranicama.

U Dinamu je proveo dvije i pol godine, od ljeta 2012. do početka kalendarske 2015. i pritom osvojio tri naslova prvaka i po jedan Kup i Superkup, odigrao je 110 službenih utakmica i postigao 60 pogodaka. U sezoni 2013./2014. bio je prvi strijelac lige s 22 gola.

Zadnji klub bio mu je Standard iz Liegea, u kojemu je od siječnja bio u drugoj momčadi.

– Jako sam sretan i ponosan što sam ponovno u Dinamu nakon šest i pol godina, hvala klubu na povjerenju koje sam dobio. Prošao sam s Dinamom brojne lijepe trenutke u svom prvom mandatu u dresu prvaka, a ovom prilikom čestitam stožeru, momčadi i klubu na ostvarenim povijesnim rezultatima u fantastičnoj prošloj sezoni. Trenera Damira Krznara i njegov rad dobro mi je poznat, ima dosta igrača s kojima od ranije imam kontakt, prije svega je to kapetan Ademi, i vjerujem da ću se brzo uklopiti u ekipu. Veselim se svim izazovima, dat ću sve od sebe na terenu i vjerujem da su pred nama novi uspjesi Dinama na domaćem i europskom planu, rekao je Čop po potpisu ugovora.

Čop je inače i bivši hrvatski reprezentativac, debitirao je za Vatrene 2014. godine, a bio je i na širem popisu za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, no izbornik Zlatko Dalić nije ga poveo.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!