Nogometaši Širokoga Brijega u prvom pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv albanske Vllaznije iz Skadra, odlučeno je u utorak ždrijebom u Nyonu.

Prvi susreti na rasporedu su 8. srpnja dok će uzvrat biti odigran 15. srpnja.

Široki Brijeg je bio nositelj u ždrijebu te ga je UEFA u ponedjeljak bila smjestila u Skupinu 6 te je popis mogućih protivnika bio skraćen na četiri kluba: FK Sileks (Makedonija), FC Gagra (Gruzija), FC Ararat Yerevan (Armenija) i KF Vllaznia Skadar (Albanija), piše Jabuka.tv.

Prvi susret igrat će se na Pecari 8. srpnja, a uzvrat 15. srpnja na stadionu Loro Boriçi u Skadru.

Sarajevo je također bilo nositelj u prvom pretkolu, a ”Bordo” momčad će igrati protiv moldavskog kluba Mislami Orhei. Sarajlije su se nalazile u Skupini 4, a mogući protivnici su im bili: Noah (Armenija), Milsami (Moldavija), Podgorica (Crna Gora) i Dila Gori (Gruzija).

Prvi susret igrat će se u Moldaviji 8. srpnja dok je uzvrat u Sarajevo tjedan dana kasnije.

Mostarski Velež, koji se nalazio u Skupini 2 kao nenositelj, igrat će protiv Coleraine iz Sjeverne Irske. Mogući protivnici bili su mu La Fiorita (San Marino), Domžale (Slovenija), Santa Coloma (Andora) i Coleraine (Sjeverna Irska), piše Jabuka.tv.

Velež će prvi susret igrati na Grbavici 8. srpnja dok je uzvrat 15. srpnja u Sjevernoj Irskoj.

Ždrijeb za drugo pretkolo Konferencijske lige bit će održan u srijedu, 16. lipnja, u 13:30 sati kada će bh. klubovi doznati protivnika ukoliko prođu prvu prepreku.

Susreti drugog pretkola na rasporedu su 22. i 29. srpnja.

Konferencijska liga novo je UEFA-ino klupsko natjecanje, treće po jačini odmah iza Lige prvaka i Europske lige, u čijem će se prvom pretkolu natjecati 66 klubova.

UEFA će kroz ovu ligu podijeliti oko 240 milijuna eura, što je oko dva i pol puta manje u odnosu na Europsku ligu. Klubovi će za ulazak u skupine Europske lige dobivati oko 3,1 milijun eura, a za ulazak u skupine nove Konferencijske lige oko 1,24 milijuna eura, što je praktički na istoj razini kao i premije za nastup u skupinama Europske lige iz 2015. godine.

Široki Brijeg, Velež i Sarajevo već su u startu zaradili 250.000 eura. Naime, za eliminaciju u prvom pretkolu Konferencijske lige klubovi će biti nagrađeni s po 150.000 eura, plus još 100.000 eura za sudjelovanje u jednom pretkolu.

/HMS/

error: Content is protected !!