U Grudama će se u nedjelju, 20. lipnja, održati Državno cestovno prvenstvo, u organizaciji Hrvatskog biciklističkog kluba Drinovci i Općine Grude.

Načelnik Gruda Ljubo Grizelj kazao je da je ovaj događaj višestruko važan za općinu Grude.

Očekuje se oko stotinjak licenciranih biciklista i samo takvi biciklisti mogu nastupati. Sami događaj kreće od 12 sati iz centra Gruda. Dužina rute je za elitnu kategoriju 109 kilometara s vertikalnim usponom od 2000 metara što znači da je staza zahtjevna i pokazat će tko je najbolji u ovoj državi u biciklizmu. Državno prvenstvo se boduje za Olimpijske igre koje će se održati u Tokiju.

Vrijedi naglasiti da će policija regulirati promet kroz Grude, kroz magistralne i regionalne ceste. Bit će angažirane i volonterske službe, a organizatori natjecanja zahvaljuju na razumijevanju.

Na dan biciklističke utrke u Peć Mlinima u vrijeme od 12 do 18 sati svi zainteresirani mogu kupiti kartu i spustiti se niz Zip Line u Avanturističkom parku Peć Mlini po promotivnoj cijeni od 30 KM bez prethodne najave.

Članovi GSS službe bit će na raspolaganju u navedeno vrijeme ispred Ravlića Pećine.

Broj mjesta u pojedinoj grupi je ograničen brojem dostupnih setova opreme, a tijekom dana zbog ograničenog vremena i brzine spuštanja moći će se spustiti ograničen broj grupa.

Na taj dan se također neće naplaćivati ulazak u Ravlića pećinu i posjet šetnicama.

Izvor: Vrisak.info

error: Content is protected !!