Hrvatska nogometna reprezentacija na Hampden Parku u Glasgowu od 18 sati protiv Češke igra drugu utakmicu na Europskom prvenstvu. Nakon minimalnog poraza od Engleske, pred Vatrenima je novi ispit i prilika za popravak.

U drugoj utakmici skupine D od 21 sat na rasporedu je “otočki okršaj” na Wembleyju gdje se sastaju reprezentacije Engleske i Škotske.  Dan će otvoriti Švedska i Slovačka dvobojem skupine E u St. Peterburgu koji se igra od 15 sati.

Češka je otvorila EURO pobjedom protiv Škotske (2-0), dok je Hrvatska upisala poraz od Engleske (0-1) i sasvim je jasno kako “Vatreni” nemaju pravo na novi kiks.

Izbornik Zlatko Dalić najavio je promjene u sastavu u odnosu na momčad koja je istrčala na Wembley.

– Bit će to ofanzivnija formacija. Bit će promjena, no vidjet ćemo što i kako. Nedostajalo nam je probojnosti i igra u završnici, to moramo pojačati, kazao je hrvatski strateg na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči utakmice.

SKUPINA D:

Ljestvica:

1. Češka 1 1 0 0 2-0 3
2. Engleska 1 1 0 0 1-0 3
3. HRVATSKA 1 0 0 1 0-1 0
4. Škotska 1 0 0 1 0-2 0

2. kolo – 18. lipnja:
HRVATSKA – Češka (Glasgow)
Engleska – Škotska (London)

3. kolo – 22. lipnja:
Škotska – HRVATSKA (Glasgow)
Engleska – Češka (London)

Gosti u našoj današnjoj emisiji u kojoj smo analizirali tri jučerašnje utakmice i najavili današnji program bili su sportski analitičar Ivan Ereš Šire i trener NK Ljubuški Damir Vučić.

Naravno, veći dio emisije posvećen je analizi i najavi utakmice Hrvatska – Češka.

Na kraju emisije, redovita nagradna igra za slušatelje u kojoj naš sponzor emisije – restoran Amfora nagrađuje pobjednika poklon bonom u vrijednosti 30 KM, a uvijek kada igra Hrvatska sa 60 KM, odnosno ako Hrvatska pobijedi sa 90 KM onoga tko pogodi točan rezultat utakmice.

Ako dva slušatelja pogode točan rezultat utakmice, a Hrvatska pobijedi imamo i drugu nagradu, trenerku,  koju daruje predsjednik Udruge sudaca ŽZH, naš Goran Paradžik.

Tako danas, ako Hrvatska pobijedi 1:0, 2:0 ili 2:1, dijelimo obje nagrade.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!