U drugom kolu skupine E Europskog nogometnog prvenstva od 15 sati u St. Peterburgu se sastaju Švedska i Slovačka. Prijenos pratite na HTV-u 2 i tekstualno na našem  portalu.

ŠVEDSKA – SLOVAČKA 15.00

Početni sastavi:

Švedska: Olsen, Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson, S.Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg, Isak, Berg

Slovačka: Dubravka, Pekarik, Šatka, Škriniar, Hubočan, Kucka, Hrošovsky, Koscelnik, Hamšik, Mak, Duda

Slovaci predvode ljestvicu s tri boda nakon iznenađujuće uvodne pobjede nad Poljskom od 2:1 i slavlje nad Švedskom donijelo bi im plasman u osminu finala. Šveđani su pak na otvaranju Eura uzeli bod favoriziranim Španjolcima odigravši 0:0.

– Slovacima moramo nametnuti svoju igru, ono što nam baš nije uspijevalo protiv Španjolaca. Prije Eura igrali smo prijateljsku utakmicu protiv Armenije (3:1), momčadi koja se također duboko brani, i odigrali smo odlično, optimističan je izbornik Švedske Janne Andersson.

U 1. kolu Slovačka je šokirala Poljake koji u svojim redovima imaju sjajnog napadača Roberta Lewandowskog.

– Rekao sam svojim igračima da treba uživati u pobjedama poput ove protiv Poljske, ali je činjenica da nakon pet minuta slave dolazi rad. Veselimo se dvoboju sa Šveđanima. Očekujemo tešku utakmicu, mislim da je Švedska kvalitetnija od Poljske. Novi je to izazov za nas, ali vjerujemo da možemo uživati u još jednom uspjehu, izjavio je slovački izbornik Štefan Tarkovič koji je u četvrtak ostao bez braniča Denisa Vavre zbog pozitivnog testa na koronavirus.

Uz Vavru, pozitivan rezultat imao je i jedan član stručnog stožera slovačke reprezentacije, no obojica se osjećaju dobro i nemaju simptome. Bez obzira na pozitvine nalaze, Tarkovič je rekao da je njegova momčad spremna za okršaj sa Šveđanima.

U drugom susretu ove skupine sutra će u Sevilli igrati Španjolska i Poljska. Posljednje kolo na rasporedu je 23. lipnja, a sastaju se Švedska i Poljska te Slovačka i Španjolska.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!