Ženska košarkaška reprezentacija BiH nakon velike i iznenađujuće pobjede protiv favorizirane Belgije u 1. kolu Eurobasketa nastavlja natjecanje na smotri najboljih susretom protiv Turske, koji će se danas od 12:00 sati igrati u Rhenus Sport dvorani u Strasbourgu. Naše košarkašice su u četvrtak, suprotno svim najavama i očekivanjima od prvog kola, senzacionalno “razbile” selekciju Belgije i na kraju upisale pobjedu rezultatom 70:55, čime smo ujedno i otvorili vrata drugog kruga i sada je samo pitanje s kojeg mjesta u grupi ćemo osigurati prolazak dalje.

Slijedeći protivnik našeg tima je Turska, koja je u svom prvom susretu doživjela debakl od reprezentacije Slovenije i izgubila rezultatom 72:47 pa nema sumnje da je i naš tim danas apsolutni favorit protiv ove selekcije i da bi sve osim trijumfa naših igračica bilo veliko iznenađenje.

Protiv Turske smo se do sada sastali dva puta, oba u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (2015. i 2016. godine), a Turkinje su ostvarile dvije pobjede.

Također, naš slijedeći protivnik Turska se godinama nalazi u samom vrhu evropske ženske košarke, a trenutno su četvrta europska selekcija po FIBA-inoj rang-listi.

Međutim, na ovo Europsko prvenstvo su došli bez brojnih standardnih vrhunskih košarkašica koje su se oprostile od reprezentacije. Brojni stručnjaci i kladionice apsolutnu prednost daju našoj selekciji koja će ipak morati odigrati maksimalno ozbiljno kako bi došla i do druge pobjede na Eurobasketu.

Naše košarkašice su na velikom natjecanju zaigrale nakon 22 godine i Europskog prvenstva 1999. godine. Plasman na Eurobasket izabranice Gorana Loje izborile su kroz kvalifikacijsku grupu C u kojoj su zabilježile pet pobjeda i samo jedan poraz.

Prvoplasirane selekcije iz četiri grupe će izboriti plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igrati osminu finala. Ekipe koje zauzmu posljednje mjesto u grupama odmah završavaju natjecanje. Finalni susret je na rasporedu 27. lipnja.

Za našu reprezentaciju nastupaju: Milica Deura, Miljana Džombeta, Nikolina Babić, Dragana Domuzin, Marica Gajić, Nikolina Delić, Melisa Brčaninović, Nikolina Džebo, Irena Vrančić, Matea Tavić, Anđela Delić i Jonquel Jones.

Susret u Strasbourgu se igra od 12:00 sati uz izravni prijenos na kanalima Sport Kluba, a na portalu Klix.ba moći ćete pratiti tekstualni prijenos ovog meča.

izvor:klix.ba

error: Content is protected !!