Igrač Charlotte Hornets LaMelo Ball proglašen je u srijedu NBA rookiejem godine, postavši tako treći igrač u povijesti franšize koji je dobio tu titulu, nakon Larryja Johnsona (1991./92.) i Emeke Okafora(2004./05.).

Devetnaestogodišnji Ball dobio je 84 glasova za prvo mjesto i osvojio 465 ukupnih bodova u glasovanju 99 sportaša i televizijskih kuća.

Osim njega nominirani su bili igrač Sacramento Kingsa Tyrese Halliburton i igrač Minnesote Timberwolves Anthony Edwards.

Edwards je dobio ostalih 15 glasova za prvo mjesto i završio je drugi s ukupno 309 bodova, dok je Halliburton treći sa 114 bodova.

Ball, čiji stariji brat Lonzo igra za New Orleans Pelicans, imao je neuobičajen put do NBA-a, igrajući u Australiji i Litvi umjesto na američkim sveučilištima.

Treći izbor na prošlogodišnjem draftu Charlotte, Ball je imao prosjek od 15,7 poena po utakmici, 6,1 asistencija, 5,9 skokova. Ozljeda zgloba ograničila ga je na samo 51 utakmicu. Kad se vratio na teren krajem ožujka, u zadnjih je 11 utakmica prosječno ubacio 15 koševa uz šest  asistencija i 5,7 skokova.

Izvor:hrt.hr