Nakon očevida nesreće u kojoj je naletom vlaka na automobil kod Stancije Grgur poginuo vozač (52) Renaulta, istarska policija izvijestila je u četvrtak navečer da se vozač nije zaustavio pored prometnih znakova obaveznog zaustavljanja i Andrijinog križa, već nastavio vožnju preko pruge.

Strojovođa i sedam putnika koji su bili u vlaku nisu ozlijeđeni, priopćili su iz Policijske uprave istarske. Nesreća se dogodila oko 10,25 sati, na pružnom prijelazu kod Stancije Grgur, između željezničkog kolodvora Čabrunići i željezničkog kolodvora Vodnjan.

Kako je izvijestila policija, 52-godišnjak je automobilom Renault, pulske registracije, vozio po nerazvrstanoj cesti, a kada je došao do pružnog prijelaza – na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja kojima se najavljuje približavanje vlaka.

Nije zaustavio vozilo pored prometnih znakova obaveznog zaustavljanja i Andrijinog križa, nego nastavio vožnju preko željezničke pruge, bez da se uvjerio da to može sigurno učiniti.

U tom je trenutku naišao putnički vlak, kojim je na relaciji Maribor Pula upravljao 51-godišnji slovenski državljanin te je vlak udario u bočnu stranu automobila.

Na mjestu događaja smrtno je stradao vozač automobila, a njegovo tijelo prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije.

Policija će o događaju podnijeti izvješće nadležnome državnom odvjetništvu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!