U utakmici 2. kola skupine D Europskog nogometnog prvenstva Hrvatska je jučer na Hampden Parku u Glasgowu odigrala 1-1 protiv Češke i tako zadržala izglede za plasman u osminu finala.

Vodeći pogodak za Češku postigao je Patrik Schick u 37. minuti iz kaznenog udarca, koji je Španjolac Carlos del Xerro Grande dosudio na intervenciju VAR-a, zbog toga što je Dejan Lovren u skoku nenamjerno laktom udario Schicka u nos.

Izjednačujući pogodak za Hrvatsku postigao je Ivan Perišić u 47. minuti, kad je s lijeve strane ušao u kazneni prostor i sa desetak metara desnom nogom pogodio suprotni kut čeških vrata.

U susretu 2. kola E skupine Europskog nogometnog prvenstva Švedska je jučer u Sankt Peterburgu pobijedila Slovačku sa 1-0 (-0-0), a jedini pogodak postigao je Emil Forsberg u 77. minuti iz penala.

U drugom jučerašnjem dvoboju drugoga kola skupine D Eura između Engleske i Škotske na Wembleyju nije bilo golova, što je zakompliciralo situaciju u našoj skupini. Englezi su u prvom kolu pobijedili Hrvatsku 1:0, a Škotska je na otvaranju Eura izgubila od Češke 2:0.

Mađarska i Francuska danas od 15 sati igraju utakmicu drugog kola Skupine F Europskog prvenstva. Dvoboj se igra u Budimpešti.

MAĐARSKA: Gulacsi – Botka, Orban, Szalai – Nego, Kleinheisler, Nagy, Schafer, Fiola  – Sallai, Szalai

FRANCUSKA:Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Pogba, Kante, Rabiot – Griezmann – Benzema, Mbappe

Portugal i Francuska u skupini F imaju po tri boda, a Njemačka i Mađarska su bez bodova.  Kasnije danas igraju Portugal i Njemačka (18 sati) te Španjolska i Poljska (21 sat).

Sutra dvije utakmice Italija – Wales i Švicarska – Turska obje počinju u 18 sati.

Gosti u našoj današnjoj emisiji u kojoj smo analizirali tri jučerašnje utakmice, a posebno utakmicu Hrvatska – Češka, bili su sportski analitičar Ivan Ereš Šire i trener NK Ljubuški Damir Vučić.

U emisiji su naši gosti najavili današnji i sutrašnji program na EURU.

Na kraju emisije, redovita nagradna igra za slušatelje u kojoj naš sponzor emisije – restoran Amfora nagrađuje pobjednika poklon bonom u vrijednosti 30 KM.

Poslušajte analizu:

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!