Vrata Hrvatske do sada su za državljane Hrvatske iz BiH bila zatvorena, a od prekjučer su ona tek malo ‘odškrinuta’. Preko granice bez PCR testa u Republiku Hrvatsku možemo samo na 12 sati, tek onoliko da se ‘bućnemo’ i brzo natrag.

Zastupnik MOST-a Nikola Grmoja koji je postavio pitanje načelniku Stožera civilne zaštite RH Davoru Božinoviću na tu temu, kaže da je odluka nelogična, piše Hercegovina.info.

“Što se odluka Stožera one su nelogične, ne samo prema hrvatskim državljanima u BiH, nego općenito prema hrvatskim građanima. Imamo dvostruke kriterije. Mislim da je vrijeme da se mjere liberaliziraju, da se otvori mogućnost ulaska u Hrvatsku, ne samo na 12 sati, jer epidemiološka situacija je takva da se može ići u liberalizaciju. Mislim da je to nužno. To žele ne samo Hrvati u BiH, nego i Hrvati u Hrvatskoj, pogotovo oni koji se bave turizmom. U tom smisli vrijeme je za otvaranje”, kaže Grmoja.

Pored troje HDZ-ovih zastupnika iz 11. izborne jedinice za prava Hrvata u BiH morao se zalagati upravo Nikola Grmoja.

“Svi smo zastupnici Hrvata u BiH, to su naši državljani i našu sunarodnjaci i trebamo skrbiti i brinuti o njihovim interesima. To bi posebno trebali činiti oni koji su izabrani u BiH, odnosno u 11. izbornoj jedinici, ali nažalost to nije slučaj iz mandata u mandat. Trebali bi dobro naši ljudi, Hrvati u BiH, dobro razmisliti kome daju povjerenje. Ja kao zastupnik mogu obećati da ću i dalje skrbiti o svim hrvatskim državljanima, a posebno o Hrvatima u BiH kojima je potrebna jedna posebna skrb s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze i stanje u BiH”, rekao je Grmoja za Hercegovina.info.

Podsjetimo, Hrvati iz BiH unatoč odličnoj epidemiološkoj situaciji bez negativnog PCR testa za sada ne mogu na ljetovanje u Hrvatsku.

/HMS/

error: Content is protected !!